Jedinečná pro-life akcia Na bicykli za život odštartuje toho roku už svoj 23. ročník. Cyklisti začnú kľukatú cestu naprieč Slovenskom 30. júna
v Košiciach a zavŕšia 25. júla v Žiline. Celkom sa zastavia sa v 44 mestách a obciach, aby sa s miestnou komunitou spojili v modlitbe za obnovu kultúry života. Tohoročná cyklopúť bude i pozvánkou a podporou pripravovaného 3. Národného pochodu za život, ktorý sa bude konať 22. septembra 2019 v Bratislave.

Projekt spočíva v spojení letnej cyklistiky a pro-life mobilizácie naprieč Slovenskom. Cyklisti v priebehu niekoľkých týždňov navštívia desiatky miest, kde sa stretnú s farskou komunitou pri sv. omši a pokračujú modlitbovým pochodom k miestnej nemocnici.

Plagát s presným rozpisom a programom cyklopúte k zdieľaniu a na tlač.

Dĺžka trasy sa pohybuje od 1200 do 1800 km. Počet účastníkov na trase 10 – 25 (spolu počas jedného ročníka 50 – 60). Verbálne sa tak pro-life posolstvo adresujeme cca. 5000 ľuďom. Adresátov neverbálneho posolstva (prítomnosťou na trase, počas pochodu, pri nemocnici)  treba rátať na desiatky tisíc. Takto šíriť evanjelium života môžete i vy, ako? To sa dozviete TU.

Podobne bol cyklopúťou za život podporený aj Pochod za život v roku 2015.